1 papryka żółta1 papryka czerwona
2 ząbki czosnku zmielone
4 pomidorki cherry
10 krewetek (garydes)
100 gr fety
sól
1 łyżeczka papryki ostrej lub 2 małe papryczki czerwone ostre drobniutko posiekane
troszkę świeżej natki piertuszki drobniutko posiekanej
4 łyżki oliwy z oliwek
WYKONANIE;
Kroimy na grubsze plejsterki paprykę i podsmażamy lekko na oliwie razem z ostrą papryką lub posybcie ostrą papryką, dodajemy czosnek i krewetki.
Wszystko dokładnie wymieszajcie i posmażamy troszkę około 5-7 minut.
Do gotowych krewetek dodajemy pomidorki i mieszamy , wkładamy pokruszoną fetę i zdejmujemy z ognia .
Feta się nam rozpuści na gorących krewetkach.
Przekładamy do salaterki, posypujemy drobno posiekaną natki pietruszki i gotowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz