1 kg jagięciny
250-300 gr bobu świeżego(kouki)
3 pomidory świeże starte
natka koperku
1 cebula
3 świeże cebulki razem ze szczypiorkiem
4-5 zabków czosnku
1 łyżka origano
4-5 łyżek wina
5-7 łyżek oliwy z oliwek
sól, pieprz
WYKONANIE;
Mięso dokładnie myjemy , porcjujemy i nacinamy a w nacięte miejsca wkładamy czosnek ( czosnek kroimy na małe płatki).
Na patelni lekko podsmażamy i wrzucamy drobno pokrojoną lub startą cebulę wszystko dusimy i podlewamy winem, wsypujemy origano oraz troszkę wody i pozostawiamy pod przykryciem aby się dusiło w własnym sosie.
Mniej więcej po 45 minutach wkładamy drobno posiekaną cebulkę ze szczypiorkiem, koperek i starte pomidory, świeży bub.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Pozostawiamy na małym ogniu aby wszystko się ugotowało.
250-300 gr bobu świeżego(kouki)
3 pomidory świeże starte
natka koperku
1 cebula
3 świeże cebulki razem ze szczypiorkiem
4-5 zabków czosnku
1 łyżka origano
4-5 łyżek wina
5-7 łyżek oliwy z oliwek
sól, pieprz
WYKONANIE;
Mięso dokładnie myjemy , porcjujemy i nacinamy a w nacięte miejsca wkładamy czosnek ( czosnek kroimy na małe płatki).
Na patelni lekko podsmażamy i wrzucamy drobno pokrojoną lub startą cebulę wszystko dusimy i podlewamy winem, wsypujemy origano oraz troszkę wody i pozostawiamy pod przykryciem aby się dusiło w własnym sosie.
Mniej więcej po 45 minutach wkładamy drobno posiekaną cebulkę ze szczypiorkiem, koperek i starte pomidory, świeży bub.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Pozostawiamy na małym ogniu aby wszystko się ugotowało.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz