4osoby;
1kg mrożonej ryby(gruper-sfirida)
1 cebula
200gr selera gróbego
3 ziemniaki
2 marchewki
1/2 szkl oliwy z oliwek
sól, pieprz
cytryna
WYKONANIE;
Gotujemy rybe 15-20 minut, jak się ugotuje wyjmujemy po mału i odcedzamy wywar aby usunąć ości i wywar był czysty.
Wstawiamy spowrotem wywar do gotowania i wkładamy wrzystkie warzywa tyklo kroimy na duże kawałki
Jeśli nasze warzywa się ugotowały , weście 2 kawałki ugotowanego ziemniaka , zróbcie pure i rozmieszajcie w zupie wtedy zupa się zagęści , doprawiamy do smaku i można wcisnąć troszkę soku z cytryny.
Zupę można podawać na kilka sposobów; kładziemy rybę na talerz i zalewamy zupą , drobimy ugotowaną rybę i wkładamy do zupy wymieszajcie wszystko razem albo jemy zupę oddzielnie a ugotowaną rybę na zimno.
1kg mrożonej ryby(gruper-sfirida)
1 cebula
200gr selera gróbego
3 ziemniaki
2 marchewki
1/2 szkl oliwy z oliwek
sól, pieprz
cytryna
WYKONANIE;
Gotujemy rybe 15-20 minut, jak się ugotuje wyjmujemy po mału i odcedzamy wywar aby usunąć ości i wywar był czysty.
Wstawiamy spowrotem wywar do gotowania i wkładamy wrzystkie warzywa tyklo kroimy na duże kawałki
Jeśli nasze warzywa się ugotowały , weście 2 kawałki ugotowanego ziemniaka , zróbcie pure i rozmieszajcie w zupie wtedy zupa się zagęści , doprawiamy do smaku i można wcisnąć troszkę soku z cytryny.
Zupę można podawać na kilka sposobów; kładziemy rybę na talerz i zalewamy zupą , drobimy ugotowaną rybę i wkładamy do zupy wymieszajcie wszystko razem albo jemy zupę oddzielnie a ugotowaną rybę na zimno.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz