Wyszukiwarka

NALEŚNIKI Z CZEKOLADĄ( KREPES ME SOKOLATA)

1/2 kg mąki zwykłej
1 jajko
1szkl mleka
szczypta soli
2 łyżli oliwy (oleju zwykłego)
DODATKI;
czekolada( słoiczek nutella)
2-3 banany
1 paczka zwykłych herbatników
WYKONANIE;
Do miski wsypujemy mąkę, jajko, mleko, szczypta soli, oliwę i dobrze łączymy składniki , dolejcie letniej wody  bo ciasto musi być troszke wodniste.
Smażymy krepes (naleśniki),jeśli są gotowe lekko warstwą czedolady smarujemy jedną połowe placka na czekoladę połóżcie kilka pokrojonych w plajsterki banana i posypcie troszkę pokruszonymi herbatnikami.
Naleśnik składamy na pół i jeszcze raz na pół , podsmażamy na patelni bez oleju aby lekko nam się rozpuściła czekolada.
Krepes po wieszchu można polać syropem czekoladowym, bitą śmietaną lub położyć gałkę lodu śmietankowego .
Podajemy krepę na ciepło.

Brak komentarzy: