1 kg wołowiny
1 cebula
1/2 szkl oliwy z oliwek
szczypta cynamonu lub 1 laska
4-5 kulek ziela angielskiego
1 ząbek czosnku
1 1/2 łyżki koncentratu pomidorowego
szczypta cukru
WYKONANIE;
Kroimy mięso na młle kawałki i zagotujmy jak mięso zacznie gotować około 5 minut odcedzamy .
I do garnka wlewamy oliwę i drobno kroimy cebulę lekko podsmażamy i wrzucamy przegotowane lekko mięso to wszystko podsmażcie.
Wlewamy 3 szklanki wody , ziele angielskie, cynamon, ząbek czosnku i zostawiamy aby ugotowało się mięso.
Jak mięso jest praktycznie na pół miękkie wlewamy koncentrat pomidorowy rozrobiony z wodą i zalewamy , wsypcie szczyptę cukru aby zabiło kwaśność koncentratu.
Gotujemy aż mięso będzie miękkie i woda odparuje i zrobi się sos.
Kokinisto podaje się z fritkami, pilafi, makaronem.
1 cebula
1/2 szkl oliwy z oliwek
szczypta cynamonu lub 1 laska
4-5 kulek ziela angielskiego
1 ząbek czosnku
1 1/2 łyżki koncentratu pomidorowego
szczypta cukru
WYKONANIE;
Kroimy mięso na młle kawałki i zagotujmy jak mięso zacznie gotować około 5 minut odcedzamy .
I do garnka wlewamy oliwę i drobno kroimy cebulę lekko podsmażamy i wrzucamy przegotowane lekko mięso to wszystko podsmażcie.
Wlewamy 3 szklanki wody , ziele angielskie, cynamon, ząbek czosnku i zostawiamy aby ugotowało się mięso.
Jak mięso jest praktycznie na pół miękkie wlewamy koncentrat pomidorowy rozrobiony z wodą i zalewamy , wsypcie szczyptę cukru aby zabiło kwaśność koncentratu.
Gotujemy aż mięso będzie miękkie i woda odparuje i zrobi się sos.
Kokinisto podaje się z fritkami, pilafi, makaronem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz