Wyszukiwarka

SUDZUKAKIA (SOYTZOYKAKIA)

SOUDZUKAKIA Z ZIEMNIAKAMI
1kg mięsa wołowego mielonego
1 cebula
1 szkl oliwy z oliwek
1 jajko
1 łyżki diosmo(mięta suszona)
sól, pieprz
4-5 ziemniaków
2 łyżki koncentratu pomidorowego
WYKONANIE;
Moczymy trochę suchego chleba, do miski wkładamy mięso mielone ,startą cebulę(na najdrobniejszym oczko tarki), wbijamy jajko, diozmo, 3 łyżki oliwy, sól, pieprz i wszystko dokładnie łączymy ze sobą czyli nasze kotleciki są gotowe
Obieramy ziemniaki i kroimy w zdłuż na kilka częsci, układamy na blaszce gotowe kotlety i na przemian ze ziemniakami polewamy oliwą i koncentratem pomidorowym rozmieszanym z 2 szkl wody.
Pieczemy 1 godzinę aż wszystko będzie miękie w trakcie pieczenia  musicie przewrócić soudzukakia aby upiekły się po obu stronach jeśli trzeba bodlewajcie wodą.
Pszystawką może być sałatka z kapusty pekińskiej

2 komentarze:

Anonimowy pisze...

o to musze zrobic jutro hehe

Anonimowy pisze...

kasia;)