SOUDZUKAKIA Z ZIEMNIAKAMI
1kg mięsa wołowego mielonego
1 cebula
1 szkl oliwy z oliwek
1 jajko
1 łyżki diosmo(mięta suszona)
sól, pieprz
4-5 ziemniaków
2 łyżki koncentratu pomidorowego
WYKONANIE;
Moczymy trochę suchego chleba, do miski wkładamy mięso mielone ,startą cebulę(na najdrobniejszym oczko tarki), wbijamy jajko, diozmo, 3 łyżki oliwy, sól, pieprz i wszystko dokładnie łączymy ze sobą czyli nasze kotleciki są gotowe
Obieramy ziemniaki i kroimy w zdłuż na kilka częsci, układamy na blaszce gotowe kotlety i na przemian ze ziemniakami polewamy oliwą i koncentratem pomidorowym rozmieszanym z 2 szkl wody.
Pieczemy 1 godzinę aż wszystko będzie miękie w trakcie pieczenia musicie przewrócić soudzukakia aby upiekły się po obu stronach jeśli trzeba bodlewajcie wodą.
Pszystawką może być sałatka z kapusty pekińskiej
1kg mięsa wołowego mielonego
1 cebula
1 szkl oliwy z oliwek
1 jajko
1 łyżki diosmo(mięta suszona)
sól, pieprz
4-5 ziemniaków
2 łyżki koncentratu pomidorowego
WYKONANIE;
Moczymy trochę suchego chleba, do miski wkładamy mięso mielone ,startą cebulę(na najdrobniejszym oczko tarki), wbijamy jajko, diozmo, 3 łyżki oliwy, sól, pieprz i wszystko dokładnie łączymy ze sobą czyli nasze kotleciki są gotowe
Obieramy ziemniaki i kroimy w zdłuż na kilka częsci, układamy na blaszce gotowe kotlety i na przemian ze ziemniakami polewamy oliwą i koncentratem pomidorowym rozmieszanym z 2 szkl wody.
Pieczemy 1 godzinę aż wszystko będzie miękie w trakcie pieczenia musicie przewrócić soudzukakia aby upiekły się po obu stronach jeśli trzeba bodlewajcie wodą.
Pszystawką może być sałatka z kapusty pekińskiej
2 komentarze:
o to musze zrobic jutro hehe
kasia;)
Prześlij komentarz