Wyszukiwarka

MASŁO-BOUTIRO

                                                        MASŁO  WIOSENNE
150 gr masła wymieszajmy z 2 łyżkami dużymi drobno posiekanym szczypiorkiem ,3-4 rzodkiewki rdobno pokrojone..Masełko na kanapki gotowe, za przystawkę możecie wziąść sałate.

                                                        MASŁO  Z CZOSNKIEM
10 dg masła wymieszajmy dobrze z 4 ząbkami czosnku, szczypta soli, 1 łyżeczka drobno posiekanej natki pietruszki.
Polecam jako masło na kanapki oraz do pieczenia mięsa..

                                                    MASŁO BORÓWKOWE- ŻURAWINOWE
250 gd masła mieszamy dodrze z 200-250 gd dzemu borówkowego lub żurawinowego ( mogą być też świeże owoce ale wtedy trzeba je zmiksować), wymieszajcie wszystko bardzo dobrz do jednolitej masy.
Polecam do pieczenia mięsa wołowego.

                                     MASŁO Z PARNEZANEM I ROZMARYNEM
10 dg masła łączymy razem z; 1 łyżką startego parnezanu, 1łyżką drobno posiekanego świeżo rozmarynu dodajemy sól, pieprz i gotowe.

Masło używamy do gotowanych makaronów i polecam do pieczenia mięa wieprzowych.

Brak komentarzy: