MASŁO WIOSENNE
150 gr masła wymieszajmy z 2 łyżkami dużymi drobno posiekanym szczypiorkiem ,3-4 rzodkiewki rdobno pokrojone..Masełko na kanapki gotowe, za przystawkę możecie wziąść sałate.
MASŁO Z CZOSNKIEM
10 dg masła wymieszajmy dobrze z 4 ząbkami czosnku, szczypta soli, 1 łyżeczka drobno posiekanej natki pietruszki.
Polecam jako masło na kanapki oraz do pieczenia mięsa..
MASŁO BORÓWKOWE- ŻURAWINOWE
250 gd masła mieszamy dodrze z 200-250 gd dzemu borówkowego lub żurawinowego ( mogą być też świeże owoce ale wtedy trzeba je zmiksować), wymieszajcie wszystko bardzo dobrz do jednolitej masy.
Polecam do pieczenia mięsa wołowego.
MASŁO Z PARNEZANEM I ROZMARYNEM
10 dg masła łączymy razem z; 1 łyżką startego parnezanu, 1łyżką drobno posiekanego świeżo rozmarynu dodajemy sól, pieprz i gotowe.
Masło używamy do gotowanych makaronów i polecam do pieczenia mięa wieprzowych.
150 gr masła wymieszajmy z 2 łyżkami dużymi drobno posiekanym szczypiorkiem ,3-4 rzodkiewki rdobno pokrojone..Masełko na kanapki gotowe, za przystawkę możecie wziąść sałate.
MASŁO Z CZOSNKIEM
10 dg masła wymieszajmy dobrze z 4 ząbkami czosnku, szczypta soli, 1 łyżeczka drobno posiekanej natki pietruszki.
Polecam jako masło na kanapki oraz do pieczenia mięsa..
MASŁO BORÓWKOWE- ŻURAWINOWE
250 gd masła mieszamy dodrze z 200-250 gd dzemu borówkowego lub żurawinowego ( mogą być też świeże owoce ale wtedy trzeba je zmiksować), wymieszajcie wszystko bardzo dobrz do jednolitej masy.
Polecam do pieczenia mięsa wołowego.
MASŁO Z PARNEZANEM I ROZMARYNEM
10 dg masła łączymy razem z; 1 łyżką startego parnezanu, 1łyżką drobno posiekanego świeżo rozmarynu dodajemy sól, pieprz i gotowe.
Masło używamy do gotowanych makaronów i polecam do pieczenia mięa wieprzowych.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz