Pół kistki masła
2 paczki zwykłych herbatników
2 łyżki kakao
2/3 szkl cukru pudru
3 łyżki koniaku bakalie (rodzynki, skruszone orzechy)
olejek migdałowy
wiórki kokosowe
WYKONANIE;
Herbatniki kruszymy , mieszamy dobrze z masłem i cukrem pudrem na jednolitą masę.
Jeśli mase mamy gotową dodajemy kakao, bakalie, olejek, koniak i wymieszajcie dokładnie, odstawcie do schłodzenia.
Schłodzoną masę formujemy w kulki i optaczamy w wiórkach kokosowych.
Jeśli ktoś chce może kuleczki nadziać w środku całym migdałem.
Wstawiamy do lodówki aby się schłodziły ale wogóle dobrze jest kuleczki przechowywać w lodówce.
2 paczki zwykłych herbatników
2 łyżki kakao
2/3 szkl cukru pudru
3 łyżki koniaku bakalie (rodzynki, skruszone orzechy)
olejek migdałowy
wiórki kokosowe
WYKONANIE;
Herbatniki kruszymy , mieszamy dobrze z masłem i cukrem pudrem na jednolitą masę.
Jeśli mase mamy gotową dodajemy kakao, bakalie, olejek, koniak i wymieszajcie dokładnie, odstawcie do schłodzenia.
Schłodzoną masę formujemy w kulki i optaczamy w wiórkach kokosowych.
Jeśli ktoś chce może kuleczki nadziać w środku całym migdałem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz