4-5 buraczków średniej wielkości
1 jogurt naturalny
2 ząbki czosnku startego na średnim oczku tarki
2 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki octu winnego
sól
WYKONANIE;
Buraczki gotujemy na mięko, pozostawiamy aby ostygły i obieramy ze skórki, kroimy w plastry lub ścieramy na grubym occzku tarki.
Do startych buraczków dodajemy , starty czosnek, sól, jogurt, oliwę, ocet winny i wszystko dokładnie mieszamy i nasza sałatka jest gotowa.
Podam wam jeszcze inny sposób; kroimy buraczki w plastry , jogurt mieszamy z startym czosnkiem, solą, oliwą, octem winnym.
Na spód salaterki układamy kilka plastrów buraczków i kładziemy naszą masę jogurtową i to samo robimy spowrotem, buraczki i masa po wierzchu możemy posypać skruszonymi orzechami włoskimi lub migdałami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz