Wyszukiwarka

RYBA Z PIEKARNIKA

2 duże filety rybne
1 cytryna
2 świeże pomidory
1 cebula
sól,pieprz
1/2 szkl oliwy z oliwek
2 ządki czosnku
WYKONANIE;
Filety rybne kroimy na kawałki i układamy na blaszce.
Cebulę kroimy w pół księżyce i układamy na filetach rybnych, to sano robimy z pomidorami i zarówno czosnek  kroimy na małe kawałki.
To wszystko solimy wlewamy oliwę z oliwek, pieprz i 1 szkl wody.
Wstawiamy blaszkę do piekarnika na 45-55 minut w 180 stopni.
Jeśli ryba jest już upieczona wyciskamy sok z cytryny i polewamy po niej i zostawiamy na 2 minuty w piekarniku.
Ja upiekłam rybki małe zwane gawro ale możecie te rybki zastąpić filetami rybnymi lub inną rybą która ma mało ości.

Brak komentarzy: