OCET ZIOŁOWY
10 dg mieszanki ziołowej ( estragon, melisa, kwiat lipy, liść wiśni, listek laurowy) zalewamy 1 litrem octu, odstawiamy na 14 dni .
Po 14 dniach odcedzamy i używamy do sałatek, zup, mięsa, ryb..
OCET JABŁKOWY
1-2 kwaśne jabłka pokroić w bardzo drobną kostkę i zalewamy 1 litrem octu na 14 dni,
Po 14 odcedzamy, ocet uzyskuje wtedy jabłkowy smak i zapach. ;
Używamy do sałatek i różnych deserów.
10 dg mieszanki ziołowej ( estragon, melisa, kwiat lipy, liść wiśni, listek laurowy) zalewamy 1 litrem octu, odstawiamy na 14 dni .
Po 14 dniach odcedzamy i używamy do sałatek, zup, mięsa, ryb..
OCET JABŁKOWY
1-2 kwaśne jabłka pokroić w bardzo drobną kostkę i zalewamy 1 litrem octu na 14 dni,
Po 14 odcedzamy, ocet uzyskuje wtedy jabłkowy smak i zapach. ;
Używamy do sałatek i różnych deserów.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz