1/2 mięsa wieprzowego
2 cebule
1/2 szkl oliwy z oliwek
1 łyżka tymianku
1 szkl wina białego
1 mała sytryna
sól, pieprz
WYKONANIE;
Kroimy cebulę na pół księżyce i podsmażamy na patelni, na złoty kolor jeśli jest gotowa wrzucamy mięso pokrojone w małe kostki i podsmażamy na złoty kolor lekko mieszając z cebulą.
Przysmażone mięso i cebule podlewamy szklanką wina i dusimy 2-3 minuty dosypujemy sól, pieprz, tymianek i wlewamy sok z cytryny oraz wlejcie troszkę wody i zmniejszamy ogień, pozostawiamy aż nasze mięso będziemiękie.
Podawać mięso można ż pilafi, frytkami.
2 cebule
1/2 szkl oliwy z oliwek
1 łyżka tymianku
1 szkl wina białego
1 mała sytryna
sól, pieprz
WYKONANIE;
Kroimy cebulę na pół księżyce i podsmażamy na patelni, na złoty kolor jeśli jest gotowa wrzucamy mięso pokrojone w małe kostki i podsmażamy na złoty kolor lekko mieszając z cebulą.
Przysmażone mięso i cebule podlewamy szklanką wina i dusimy 2-3 minuty dosypujemy sól, pieprz, tymianek i wlewamy sok z cytryny oraz wlejcie troszkę wody i zmniejszamy ogień, pozostawiamy aż nasze mięso będziemiękie.
Podawać mięso można ż pilafi, frytkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz