1/2 kg mięsa z kurczaka
trochę fety skruszyć
100 dg żółtego sera startegona grubo
3 jajka
3 łyżki mąki
3-4 świeże cebulki drobno posiekane
3-4 łodyżki pietruszki drobno posiekanej
sól, pieprz
olej do smażenia
mąka do optaczania
WYKONANIE;
Jeśli macie mięso mielone z kurczaka a jak nie to kurczaka kroimy w drobniutkie kawałeczki lub przepuszczamy przez preskę, mikser i wrzucamy do miski razem z cebulą, pietruszka, cebulkę, starty grubo żółty ser, fetę, jajka, sól, pieprz, mąkę.
Wszystko dokładnie mieszamy aby mięso było można uformować do kotlecików.
Wlewamy olej na patelnie dobrze zagrzewamy i smażymy nasze kieftedakia, optaczamy najpierw lekko w mące i smażymy po obu stronach na złoty kolor.
Porcje zależą od was jakiej wielkości uformujecie kieftedakia.
trochę fety skruszyć
100 dg żółtego sera startegona grubo
3 jajka
3 łyżki mąki
3-4 świeże cebulki drobno posiekane
3-4 łodyżki pietruszki drobno posiekanej
sól, pieprz
olej do smażenia
mąka do optaczania
WYKONANIE;
Jeśli macie mięso mielone z kurczaka a jak nie to kurczaka kroimy w drobniutkie kawałeczki lub przepuszczamy przez preskę, mikser i wrzucamy do miski razem z cebulą, pietruszka, cebulkę, starty grubo żółty ser, fetę, jajka, sól, pieprz, mąkę.Wszystko dokładnie mieszamy aby mięso było można uformować do kotlecików.
Wlewamy olej na patelnie dobrze zagrzewamy i smażymy nasze kieftedakia, optaczamy najpierw lekko w mące i smażymy po obu stronach na złoty kolor.
Porcje zależą od was jakiej wielkości uformujecie kieftedakia.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz