Wyszukiwarka

ZUPA Z MIĘSA WOŁOWEGO (MOSCHAROSOUPA)

1 kg mięsa wołowego z kością
2 ziemniaki
1 mała cebula
2-3 marchewki
2-3 gube łodygi selera z natką
4 łyżki duże oliwy
1 cytryna
sól, pieprz
WYKONANIE;
Mięso wołowe kroimy w średnią grubą kostkę igotyujemy razem z kością,po 5 minutach odlewamy pierwszą wodę.
Do garnka wlewamy gorącą wodę i wkładamy mięso, oliwe i podgotowujemy około 20 minut aby się troche zadotowało mięso, dodajemy reszte warzyw pokrojonych w śrredniej wielkości kostkę tylko cebule wrzucamy całą.


Zupę gotujemyaż wszystkie składniki będą miękie a przedewszystkim mięso, jeśli trzeba dolewamy troche wody,doprawiamy na końcu do smaku i wlewamy sok z cytryny.

Brak komentarzy: