Fasolada jest tradycyjnym greckim daniem na zimową porę;
SKŁADNIKI;
250 gr fasoli średniej wielkości
1 cebula
1-1/2 łyżki duże koncentratu pomidorowego
1 filiżanka oliwy
3-4 selera grubego
2-3 marchewki
1 kostka rosołowa do smaku
sól,pieprz
WYKONANIE;
Jak wiecie fasolę trzeba namoczyć a najlepiej na noc ,a następnego dnia ugotujemy fasoladę,
Wstawiamy fasolę aby się przegotowała i zlewamy pierwszą wodę,wlewamy do garnka gorącą wodę wsypujemy fasolę,seler ,oliwę, kostkę rosołową,sól , pieprz cebulę ,marchewkę i gotujemy aż fasola zacznie się praktycznie rozgotowywać dodajcie koncentrat ponidorowy i podgotujcie około 5 minut.
PRZYSTAWKA;oliwki,cebula,śledz,
250 gr fasoli średniej wielkości
1 cebula
1-1/2 łyżki duże koncentratu pomidorowego
1 filiżanka oliwy
3-4 selera grubego
2-3 marchewki
1 kostka rosołowa do smaku
sól,pieprz
WYKONANIE;
Jak wiecie fasolę trzeba namoczyć a najlepiej na noc ,a następnego dnia ugotujemy fasoladę,
Wstawiamy fasolę aby się przegotowała i zlewamy pierwszą wodę,wlewamy do garnka gorącą wodę wsypujemy fasolę,seler ,oliwę, kostkę rosołową,sól , pieprz cebulę ,marchewkę i gotujemy aż fasola zacznie się praktycznie rozgotowywać dodajcie koncentrat ponidorowy i podgotujcie około 5 minut.
PRZYSTAWKA;oliwki,cebula,śledz,
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz