Wyszukiwarka

DESER CZEKOLADOWO - MALINOWY

SKŁADNIKI;
350 g mascarpone
150 g malin mrożonych
2-3 łyżki cukru pudru
1 tabliczka czekolady mlecznej
1-2 łyżeczki soku malinowego
WYKONANIE;
Maliny przełóż do miski i posyp 1-2 łyżkami cukru,odstaw do rozmrożenia.
Mascarpone podziel na dwie części.
Czekoladę połam na kawałki,rozpuść w kąpieli wodnej.
Mieszając dodawaj czekoladę do jednej części mascarpone.
Do masy dodaj połowę rozmrożonych malin,wymieszaj i przełóż do pucharków.
Drugą porcję mascarpone wymieszaj z pozostałymi malinami i przełóż do
pucharków,tworząc drugą warstwę.
Utrzyj 1 łyżkę cukru pudru z sokiem malinowym z powstałego lukru
na wierzchu deseru narysuj serduszka.
Do deseru zamiast malin możesz użyć truskawek lub wiśni.
Warto deser zrobić dzień wcześniej i przechowywać w lodówce.
Deser jest wyśmienitym dodatkiem do walentynkowej kolacji.

Brak komentarzy: