Wyszukiwarka

BOUNTY Z RUMEM

SKŁADNIKI;
20 dag wiórków kokosowych
125 ml śmietany kremówki
5 łyżek cukru pudru
1 cukier waniliowy
1 łyżka rumu
8 dag margaryny
aromat śmietankowy
2 czekolady mleczne
WYKONANIE;
Podgrzewam margarynę ze śmietaną,mieszam aż margaryna się rozpuści.
Łącze wiórki kokosowe,cukier puder,cukier waniliowy,mieszam.
Wlewam rum,kilka kropel aromatu i rozpuszczone masło ze śmietaną.
Mieszam i wstawiam do lodówki na około godziny.
Z masy kokosowej formuję kulki lub batoniki.
W kąpieli wodnej rozpuszczam obie czekolady i lekko studzę.
Kulki maczam w czekoladzie i układam na papierze do pieczenia.
Wstawiam do lodówki aby polewa zastygła.

Brak komentarzy: