SKŁADNIKI;
1-2 udka drobiowe
włoszczyzna
1 puszka pomidorów w kawałkach(w sezonie używaj świeżych pomidorów)
2 szkl przecieru pomidorowego(w sezonie użyj świeżych pomidorów)
3 listki laurowe
5-6 ziarenek ziela angielskiego
2 ząbki czosnku
sól,pieprz
NALEŚNIKI;
1 szkl mąki
1 szkl mleka
1 szkl wody
2 jajka
NADZIENIE DO NALEŚNIKÓW;
10 dag serka naturalnego
10 dag sera żółtego
2 łyżki śmietany
3 łyżki natki świeżej bazylii
3 łyżki pietruszki
3 łyżki szczypiorku
sól,pieprz
olej
śmietana
WYKONANIE;
Obraną włoszczyznę,mięso oraz przyprawy zalej 3 litrami zimnej wody.
Gotujemy około 40-50 minut.
Wywar przecedź,dodaj pomidorowy przecier i zagotuj,przypraw do smaku sola,
pieprzem,bazylią,czosnkiem(przeciśnij przez praskę).
Składniki na naleśniki zmiksuj.
Patelnię natłuść olejem,wylewaj porcje ciasta i usmaż naleśniki.
Żółty ser zetrzyj,oba sery połącz z bazylią,natką pietruszki,szczypiorkiem.
Wymieszaj ze śmietaną i dopraw do smaku.
Upieczony naleśnik posmaruj nadzieniem,zwiń i rulonik pokrój na kawałki.
Ponadziewaj na patyczki od szaszłyków.
Zupę wlej do miseczek,polej z góry lekko śmietaną i podawaj z naleśnikowymi
szaszłykami.
Naleśniki do szaszłyków będą pysznie smakować też z mielonym mięsem.
Usmaż mięso z posiekaną cebulą i dopraw do smaku solą i pieprzem.
1-2 udka drobiowe
włoszczyzna
1 puszka pomidorów w kawałkach(w sezonie używaj świeżych pomidorów)
2 szkl przecieru pomidorowego(w sezonie użyj świeżych pomidorów)3 listki laurowe
5-6 ziarenek ziela angielskiego
2 ząbki czosnku
sól,pieprz
NALEŚNIKI;
1 szkl mąki
1 szkl mleka
1 szkl wody
2 jajka
NADZIENIE DO NALEŚNIKÓW;
10 dag serka naturalnego
10 dag sera żółtego
2 łyżki śmietany
3 łyżki natki świeżej bazylii
3 łyżki pietruszki
3 łyżki szczypiorku
sól,pieprz
olej
śmietana
WYKONANIE;
Obraną włoszczyznę,mięso oraz przyprawy zalej 3 litrami zimnej wody.
Gotujemy około 40-50 minut.
Wywar przecedź,dodaj pomidorowy przecier i zagotuj,przypraw do smaku sola,
pieprzem,bazylią,czosnkiem(przeciśnij przez praskę).
Składniki na naleśniki zmiksuj.
Patelnię natłuść olejem,wylewaj porcje ciasta i usmaż naleśniki.
Żółty ser zetrzyj,oba sery połącz z bazylią,natką pietruszki,szczypiorkiem.
Wymieszaj ze śmietaną i dopraw do smaku.
Upieczony naleśnik posmaruj nadzieniem,zwiń i rulonik pokrój na kawałki.
Ponadziewaj na patyczki od szaszłyków.
Zupę wlej do miseczek,polej z góry lekko śmietaną i podawaj z naleśnikowymi
szaszłykami.
Naleśniki do szaszłyków będą pysznie smakować też z mielonym mięsem.
Usmaż mięso z posiekaną cebulą i dopraw do smaku solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz