1 puszka tuńczyka w sosie własnym(sałatkowy 120g)
1 puszka kukurydzy
1 mała puszka groszku
3 konserwowe ogórki
3-4 kawałki papryki konserwowej
4 jajka
2 łyżki majonezu
100g żółtego twardego sera
sól,pieprz
WYKONANIE;
Jajka ugotuj na twardo. Odcedzić kukurydzę,groszek i tuńczyka.
Paprykę i ogórka pokrój na nieduże kawałki, a ser zetrzyj na tarce o dużym oczku.
Zmieszaj w misce tuńczyka, kukurydzę,paprykę,ogórka,groszek,dodaj majonez i dopraw do smaku.
Gotową sałatkę rozłóż na miseczki i na wierzch połóż po przekrojonym jajku i całość posyp startym serem'
Sałatkę można zrobić w sposób light bez sera żółtego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz