Wyszukiwarka

ZUPA GULASZOWA

SKŁADNIKI;
1 kg mięsa wołowego
Αποτέλεσμα εικόνας για smacznego4 cebule
olej do smażenia
60 dag ziemniaków
2 ząbki czosnku
2 zielone papryki
2 czerwone papryki
puszka czerwonej fasoli
2 litry bulionu
1 płaska łyżeczka ostrej papryki
sól, vegeta
WYKONANIE;
Mięso umyć,osuszyć i pokroić w kostkę.Cebulę pokroić,czosnek zetrzeć na tarce(oczko średnie).Obydwa składniki podsmażyć na łyżce oleju w głębokim garnku, dodać mięso.Gdy całość się podsmaży , zalać 1/2 litra bulionu.Dusić na wolnym ogniu pod przykryciem.Paprykę pokroić,ziemniaki obrać i pokroić w kostkę,fasolę odsączyć.Warzywa zrumienić na patelni, a następnie dodać do mięsa i zalać całość resztą bulionu.Przyprawić danie ostrą papryką oraz solą i vegetą do smaku.Potrawa będzie gotowa, kiedy mięso i ziemniaki zmiękną .Danie podawać z chlebem(razowym) i lampką wytrawnego czerwonego wina.

Brak komentarzy: