Wyszukiwarka

WIEPRZOWINA Z OLIWKAMI

SKŁADNIKI;
Αποτέλεσμα εικόνας για smacznego1 kg mięsa wieprzowego(łopatka)
250g pieczarek
2 duże cebule
30 dag oliwek zielonych nadziewanych papryką
2 ząbki czosnku
1 litr bulionu z kostki
oliwa z oliwek
czerwona papryka w proszku
1 cytryna
sól, pieprz
WYKONANIE;
Wieprzowinę umyj,osusz,pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek, podsmaż mięso.Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę,czosnek przepuść przez praskę(lub zetrzyj na tarce na małym oczku) i pieczarki pokrój w plasterki.Wszystko podsmażyć na osobnej patelni.Jeśli nasze warzywa są gotowe to przekładamy wszystko do garnka czyli mięso i warzywa i zalewamy bulionem, doprawiamy do smaku papryką,solą i pieprzem(jeśli trzeba).Dusimy na ogniu około 30 minut, tak aby bulion odparował. Pod koniec dodajemy zielone oliwki i skrapiamy cytryną.

Brak komentarzy: