SKŁADNIKI;
2 filety z łososia świeże
1 opakowanie ciasta francuskiego( jeśli ciasto jest małe potrzebne będą 2 opakowania)
3 ząbki czosnku
1 brokuł średniej wielkości
1 jajko
sól, pieprz
1/3 szkl oliwy z oliwek
100g migdałów w płatkach
WYKONANIE;
Ciasto francuskie pokrój na 8 równych kawałków. Na 4 kawałkach ciasta ułóż łososia, a na rybę krem brokułowy.Przykryj rybę następnymi kawałkami ciasta i zlep brzegi dokładnie naciskając widelcem.Ciasto posmaruj roztrzepanym jajkiem. Pieczemy około 20-25 minut w 200 na złoty kolor.
KREM BROKUŁOWY;
WYKONANIE;
Brokuły ugotuj w osolonej wodzie, wyjmij i opłucz w zimnej wodzie , odcedz i osusz(papierowym ręcznikiem).Migdały upraż na suchej patelni na złoty kolor.Wrzuć do miksera osuszone brokuły ,migdały,czosnek,oliwę i wszystko zmiksuj na jednolitą masę (krem).Gotowy krem dopraw do smaku solą i pieprzem.
2 filety z łososia świeże
1 opakowanie ciasta francuskiego( jeśli ciasto jest małe potrzebne będą 2 opakowania)
3 ząbki czosnku
1 brokuł średniej wielkości
1 jajko
sól, pieprz
1/3 szkl oliwy z oliwek
100g migdałów w płatkach
WYKONANIE;
Ciasto francuskie pokrój na 8 równych kawałków. Na 4 kawałkach ciasta ułóż łososia, a na rybę krem brokułowy.Przykryj rybę następnymi kawałkami ciasta i zlep brzegi dokładnie naciskając widelcem.Ciasto posmaruj roztrzepanym jajkiem. Pieczemy około 20-25 minut w 200 na złoty kolor.
KREM BROKUŁOWY;
WYKONANIE;
Brokuły ugotuj w osolonej wodzie, wyjmij i opłucz w zimnej wodzie , odcedz i osusz(papierowym ręcznikiem).Migdały upraż na suchej patelni na złoty kolor.Wrzuć do miksera osuszone brokuły ,migdały,czosnek,oliwę i wszystko zmiksuj na jednolitą masę (krem).Gotowy krem dopraw do smaku solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz