1 paczka ciasta francukiego lub płaty ciasta na pity
200 gr mała
1/2 ryżu
4-8 jajek
100 gr fety
sól
masło lub oliwa z oliwek do smarowania blaszki i płat ciasta.
WYKONANIE;
Gotujemy 1 1/2 litra wody i wrzucamy ryż, goyujemy około 25 minut(na mięko).
Masło dodajemy do ciepłego ryżu, dokładnie wymieszajcie i odstawiamy ryż do ostudzenia.
Do ostudzonego ryżu dodajemy roztrzepane jajka, fetę pokrószona i sól , dokładnie wszystko łączymy.
Smarujemy blaszkę lekko masłem i kładziemy 3 płaty ciasta, które smarujemy masłem lub oliwą z oliwek.
Wykładamy gotowy farsz ryżowy i przykrywamy pozostałymi płatami ciasta, które lekko smarujemy masłem.
Pitę po wierzchu smarujemy masłem.
Piekarnik nagrzewamy w 180-200 stopniach, wstawiamy pitę i pieczemy na złoty kolor.
200 gr mała
1/2 ryżu
4-8 jajek
100 gr fety
sól
masło lub oliwa z oliwek do smarowania blaszki i płat ciasta.
WYKONANIE;
Gotujemy 1 1/2 litra wody i wrzucamy ryż, goyujemy około 25 minut(na mięko).
Masło dodajemy do ciepłego ryżu, dokładnie wymieszajcie i odstawiamy ryż do ostudzenia.
Do ostudzonego ryżu dodajemy roztrzepane jajka, fetę pokrószona i sól , dokładnie wszystko łączymy.
Smarujemy blaszkę lekko masłem i kładziemy 3 płaty ciasta, które smarujemy masłem lub oliwą z oliwek.
Wykładamy gotowy farsz ryżowy i przykrywamy pozostałymi płatami ciasta, które lekko smarujemy masłem.
Pitę po wierzchu smarujemy masłem.
Piekarnik nagrzewamy w 180-200 stopniach, wstawiamy pitę i pieczemy na złoty kolor.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz