300 ml mleka
1 torebka bitej śmietany(śnieżka)
100 gr margaryny
ciasteczka
troche soku owecowego (pomarńczowy i jaki lubicie)
wiórki kokosowe
WYKONANIE;
Do miseczki wsypujemy proszek bitej śmietany i wlewamy zimne mleko, ubijamy.
Oddzielnie ucieramy margarynę aby była mięka i lekko puszysta.
Utartą margarynę dodajemy do ubitej śmietanki i dobrze ubijamy na jednolitą masę.
Do miseczki wlewamy troszkę mleka lub sok który mamy i zamaczamy nasze ciasteczka jedno po drugim (wkładamy i wyjmujemy aby się nie zrobiła nam papka tylko nabrały smaku soku lub mleka).
Na namoczone ciastko nakładamy masę(sporo) i przykrywamy drugim ciasteczkiem i lekko smarujemy masą do okoła ciastka.
Gotowe przełorzone ciasteczko optaczamy w wiórkach kokosowych.
Tak robimy ze wszystkimi ciasteczkami i wkładamy do lodówki.
Ile bedziecie trzymać w lodówce tym smaczniejsze będą.
1 torebka bitej śmietany(śnieżka)
100 gr margaryny
ciasteczka
troche soku owecowego (pomarńczowy i jaki lubicie)
wiórki kokosowe
WYKONANIE;
Do miseczki wsypujemy proszek bitej śmietany i wlewamy zimne mleko, ubijamy.
Oddzielnie ucieramy margarynę aby była mięka i lekko puszysta.
Utartą margarynę dodajemy do ubitej śmietanki i dobrze ubijamy na jednolitą masę.
Do miseczki wlewamy troszkę mleka lub sok który mamy i zamaczamy nasze ciasteczka jedno po drugim (wkładamy i wyjmujemy aby się nie zrobiła nam papka tylko nabrały smaku soku lub mleka).
Na namoczone ciastko nakładamy masę(sporo) i przykrywamy drugim ciasteczkiem i lekko smarujemy masą do okoła ciastka.
Gotowe przełorzone ciasteczko optaczamy w wiórkach kokosowych.
Tak robimy ze wszystkimi ciasteczkami i wkładamy do lodówki.
Ile bedziecie trzymać w lodówce tym smaczniejsze będą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz