2 pory
1/2 szkl oliwy z oliwek
1/2 szkl oleju zwykłego
200 gr fety skruszyć
100 gr żółtego sera startego ( kaser ser)
1 szkl mąki
troszkę natki koperku drobno posiekanej
3 świeże cebulki ze szczypiorkiem drobno posiekanej
pieprz,
2 jajka
200 gr jogurtu naturalnego
WYKONANIE;
Do gotującej się wody wrzucamy posiekany por i gotujemy około 15 minut
Ugotowane pory odcedzamy dokładnie od wody i odstawiamy na bok.
W misce roztrzepujemy jajka z oliwą i olejem zwykłym.
Do roztrzepanych jajek dodajemy jogurt i dokładnie łączymy na jednolitą masę.
Łączymy ugotowane pory z natką koperku, świężą cebulką, fetą, serem i masą jogurtową, mieszamy wszystko dokładnie.
Dodajemy mąkę, pieprz i rozmieszajcie wszystko bardzo dokładnie.
Gotową masę wylewamy do żaroodpornego naczynia i pieczemy w 180 stopniach na złoty kolor.
W zależności od piekarnika około 45 minut.
Do pity zamiast pora można dodać szpinak, kawałki kurczaka jeśli ktoś lubi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz