3-4 pomidorów
4-6 jajek
2-3 łyżki oliwy z oliwek
150 gr mięsa wędzonego
sól, pieprz
natka pietruszki drobno posiekanej
WYKONANIE;
Myjemy dokładnie pomidory i miksujemy lub drobno kroimy.
Na palelnię wlewamy oliwę i dobrze zagrzewamy, jeśli jest oliaw rozgrzana kładziemy zmiksowane lub pokroione pomidory.
Jeśli zaczną się gotować pomidory wrzucamy kawałki mięsa wędzonego, mieszamy dokładnie i pozostawiamy na kilka minut aby się wszystko podusiło i wyparowała woda z pomidorów.
Roztrzepujemy jajka dokładnie i wlewamy na gotujące się pomidory, mieszamy po mału aby połączyło się wszystko razem i usmażyły się jajka.
Gotowe kagiana odstawiamy z ognia, posypujemy natka pietruszki, pieprzem i podajemy na gorąco.
4-6 jajek
2-3 łyżki oliwy z oliwek
150 gr mięsa wędzonego
sól, pieprz
natka pietruszki drobno posiekanej
WYKONANIE;
Myjemy dokładnie pomidory i miksujemy lub drobno kroimy.
Na palelnię wlewamy oliwę i dobrze zagrzewamy, jeśli jest oliaw rozgrzana kładziemy zmiksowane lub pokroione pomidory.
Jeśli zaczną się gotować pomidory wrzucamy kawałki mięsa wędzonego, mieszamy dokładnie i pozostawiamy na kilka minut aby się wszystko podusiło i wyparowała woda z pomidorów.
Roztrzepujemy jajka dokładnie i wlewamy na gotujące się pomidory, mieszamy po mału aby połączyło się wszystko razem i usmażyły się jajka.
Gotowe kagiana odstawiamy z ognia, posypujemy natka pietruszki, pieprzem i podajemy na gorąco.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz