2 szkl mąki
1/2 szkl cukru
3 żółtka
3/4 kostki margaryny
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki imbiru mielonego
rodzynki, orzechy włoskie skruszone
WYKONANIE;
Do miski wkładamy wszystkie składniki i zagniatamy ciasto.
Blaszkę smarujemy lekko tłuszczem i wkładamy zagniecione ciasto.
Pieczemy 45 minut w 180 stopniach.
Ciasto z blaszki wykładamy jak ostygnie.
Można polać polewa czekoladowa.
1/2 szkl cukru
3 żółtka
3/4 kostki margaryny
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki imbiru mielonego
rodzynki, orzechy włoskie skruszone
WYKONANIE;
Do miski wkładamy wszystkie składniki i zagniatamy ciasto.
Blaszkę smarujemy lekko tłuszczem i wkładamy zagniecione ciasto.
Pieczemy 45 minut w 180 stopniach.
Ciasto z blaszki wykładamy jak ostygnie.
Można polać polewa czekoladowa.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz