Wyszukiwarka

NALEŚNIKI Z TWAROGIEM

2 szkl mąki
szczypta soli
wody taka iliść aby powstało lejące się ciasto
2 łyżki oleju
składniki do nadzienia naleśników;
30 dag twarogu
1 żółtko
3 łyżki cukru
2 łyżki śmietany gęstej
WYKONANIE;
Do miseczki wsypujemy mąkę, sól i wlewamy olej rozrabiamy ciasto podlewając wodą aż powstanie lejące się ciasto.
Na patelnie wlewamy odrobinę oleju i smażymy cienkie placki na naleśniki..
Robimy nadzienie z twarogu, żółtka, cukru, śmietany i dokładnie wrzystko mieszamy.
Gotowe placki smarujemy nadzieniem i zwijamy w rulonik.
Nadziane naleśniki lekko podsmażamy po obu stronach na złoty kolor.
Naleśniki podajemy na gorąco i polewamy śmietaną.

Brak komentarzy: