400 gr jogurtu naruralnego
500 ml mleka półtłustego
200 gr gorzkiej czekolady (starta)
kilka świeżych owoców do dekoracji (truskawki, banany lub inne)
WYKONANIE;
Do garneczka wlewamy mleko i wkładamy startą czekoladę i pozostawiamy do bardzo dokładnego rozpuszczenia czekolady, mieszamy cały czas aby nam się nie przykleiło do spodu garnka (robimy to na małym ogniu).
Rozpuszczona dobrze czekoladę z mlekiem pozostawiamy do ostudzenia może być letnie.
W lewamy do miksera i dodajemy jogurt i miksujemy aż utworzy siĘ jednolity krem.
Gotowy mus wylewamy do salaterek i wkładamy do lodówki aby nam się ścioł.
Czas chłodzenia jest 3-4 godziny.
Zgęstniały mus dekorujemy owocami, cukrem pudrem ale nie koniecznie i podajemy jako deser.
Porcja ze składników to 6 puchrków na desery.
500 ml mleka półtłustego
200 gr gorzkiej czekolady (starta)
kilka świeżych owoców do dekoracji (truskawki, banany lub inne)
WYKONANIE;
Do garneczka wlewamy mleko i wkładamy startą czekoladę i pozostawiamy do bardzo dokładnego rozpuszczenia czekolady, mieszamy cały czas aby nam się nie przykleiło do spodu garnka (robimy to na małym ogniu).
Rozpuszczona dobrze czekoladę z mlekiem pozostawiamy do ostudzenia może być letnie.
W lewamy do miksera i dodajemy jogurt i miksujemy aż utworzy siĘ jednolity krem.
Gotowy mus wylewamy do salaterek i wkładamy do lodówki aby nam się ścioł.
Czas chłodzenia jest 3-4 godziny.
Zgęstniały mus dekorujemy owocami, cukrem pudrem ale nie koniecznie i podajemy jako deser.
Porcja ze składników to 6 puchrków na desery.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz