4 pełne łyżki cukru pudru
40 gr gorzkiej czekolady rozpuszczonej
1 szkl + 2 łyżki mąki
3 łyżeczki kakao
3 łyżeczki mąki ziemniaczanej
WYKONANIE;
Najpierw nagrzewamy piekarnik do 180 stopni.
W misce ucieramy masło z cukrem pudrem na lekko puszysrą masę i dodajemy rozpuszczoną czekoladę.
Dobrze łączymy wszystko i stopniowo wsypujemy mąkę zmieszaną z kakao, mąką ziemniaczaną.
Miksujemy na jednolitą masę.
Masę wkładamy do dekoratora z końcówką gwiazdki i wyciskamy na blaszkę wysmarowaną lekko tłuszczem ślimaczki pozostawiamy lekki odstęp między ciastkami.
Ciastka pieczemy 15 minut i wykładamy do dokładnego ostudzenia.
Zimne ciastka przekładamy masą czekoladową,.
Masę kładziemy na płaską część ciastka i nakrywamy drugim ciastkiem.
Z podanych składników wychodzi 18-20 ciastek ale są bardzo smaczne.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz