1 kg ryb filetów2-3 marchewki
3 cebule
1 słoik mały przecieru pomidorowego
1 kostka warzywna
sól, pieprz i szczypta ostrej papryki
mąka do obtaczania
olej do smażenia
WYKONANIE;
Ryby kroimy na małe porcje optaczamy w mące i smażymy na złoty kolor.
Gotowe ryby układamy na głębszym półmisku.
ROBIMY SOS;
Cebulę kroimy w ćwiartki i podsmażamy na patelni jeśli jest gotowa wkładamy do garnka, marchewkę tarkujemy na grubszym oczku tarki i dodajemy do cebuli.
Wlewamy 1 szkl wody rozrobioną z kostką warzywną i gotujemy aż zmiękną warzywa.
Dodajemy przecier pomidorowy, doprawiamy do smaku i grzegotujmy.
Gotowym sosem zalewamy rybę.
Po ostudzeniu wstawiamy do lodówki.
Bardzo smaczne na zimno.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz