1/2 lub 1 kg polędwicy wieprzowej
1 szkl oliwy z oliwek
2 ząbki czosnku
1 szkl białego wina
2 gałązki natki selera
2 garstki winogron bez pestek(winogrona jasne)
sól, pieprz
WYKONANIE;
Na oleju z oliwek podsmażamy drobno pokrojony czosnek gdy się czosnek zarumieni wkładamy mięso pokrojone na kawałki ipodsmażamy po obu stronach na lekko złoty kolor.
Podsmażone mięso podlewamy winem, zmniejszamy ogień i pozostawiamy aby mięso nabrało zapachu wina i zarazem pozostawiamy aby wyparowało.
Jeśli wino wyparowało dolewamy 1 szklankę letniej wody i drobno posiekaną natkę selera oraz wrzucamy winogrona , sól, pieprz.
Gotujemy na małym ognu aż do miękości mięsa.
Podawać można z pilafi, frytkami.
1 szkl oliwy z oliwek
2 ząbki czosnku
1 szkl białego wina
2 gałązki natki selera
2 garstki winogron bez pestek(winogrona jasne)
sól, pieprz
WYKONANIE;
Na oleju z oliwek podsmażamy drobno pokrojony czosnek gdy się czosnek zarumieni wkładamy mięso pokrojone na kawałki ipodsmażamy po obu stronach na lekko złoty kolor.
Podsmażone mięso podlewamy winem, zmniejszamy ogień i pozostawiamy aby mięso nabrało zapachu wina i zarazem pozostawiamy aby wyparowało.
Jeśli wino wyparowało dolewamy 1 szklankę letniej wody i drobno posiekaną natkę selera oraz wrzucamy winogrona , sól, pieprz.
Gotujemy na małym ognu aż do miękości mięsa.
Podawać można z pilafi, frytkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz