2-3 ziemniaki
3-4 cukinie
2 cebule
2 papryki zielone
2 oberżyna
2 marchewki
2 pomidory
pęczek natki pietruszki
sól, pieprz
1/2 szkl oliwy z oliwek
1 łyżka poncentratu pomidorowego
WYKONANIE;
Myjemy wrzystkie warzywa , obieramy tylko cukini i obrżyny nie obierajcie ze ckórki.
Pokrujcie wszysto w plastry i układamy na blasce,solimy, pieprzymy rozrabiamy koncentrat ze szlanko wody i zalewamy warzywa , wlewamy oliwe i posyrujemy drobno posiekaną pietruszką.
Pieczemy w piekarniku około godziny w 150-180 stopniach, aby wszystkie warzywa były miękie.
W trakcie pieczenie jeśli jest mało wody to dolewamy , jedzenie to nie może być suche .
Podajemy z fetą,
3-4 cukinie2 cebule
2 papryki zielone
2 oberżyna
2 marchewki
2 pomidory
pęczek natki pietruszki
sól, pieprz1/2 szkl oliwy z oliwek
1 łyżka poncentratu pomidorowego
WYKONANIE;
Myjemy wrzystkie warzywa , obieramy tylko cukini i obrżyny nie obierajcie ze ckórki.
Pokrujcie wszysto w plastry i układamy na blasce,solimy, pieprzymy rozrabiamy koncentrat ze szlanko wody i zalewamy warzywa , wlewamy oliwe i posyrujemy drobno posiekaną pietruszką.
Pieczemy w piekarniku około godziny w 150-180 stopniach, aby wszystkie warzywa były miękie.
W trakcie pieczenie jeśli jest mało wody to dolewamy , jedzenie to nie może być suche .
Podajemy z fetą,
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz