Wyszukiwarka

NADZIEWANE NALEŚNIKI Z MIĘSEM (KREPES)

FARSZ
1 kg mięsa mielonego ( wołowina, wieprzowina)
1 duża cebula
2 zielone papryka
1 żółta papryka
1 czerwona papryka
250 gr świeżych pieczarek
1/2 kg kiszonej kapusty
pęczek natki pietruszki
sól, pieprz,papryka ostra, kostka rosołowa
NALEŚNIKI
1 jajko
1 szkl mleka 1/2 kg mąki
3 łyzki oleju (oliwy z oliwek)
  woda
PANIERKA;
mąka, bułka tarta,
3-4 jajka,
olej do smarzenia.
WYKONANIE;
Kroimy drobno paprykę, pieczarki, cebulę, pietruszkę, wrzucamy do garka kapustę i gotujemy aby była mięka, odcedzamy i kroimy w drobniejszą  kostkę .
Do garnka wlewamy oliwę i drobno pokrojoną cebulę, kostki rosołowe i podsmażamy na złoty kolor, jeśli jest gotowe wkładamy mięso i pduszamy , pomału dodajemy wcześniej pokrojone składniki czyli kapustę i zostawcie na kilka minut aby się podusiła razem z mięsem i po mału wkładajcie pozostałe składniki  ,doprawcie do smaku i na ostrość każdy do swojego gustu (pikantniejsze jest smaczniejsze).
Pozostawcie tak głydo aż farsz wypije swój  sos i odstawcie do ostudzenia.
Smażymy krepes (naleśniki); do miski wsypujemy mąke , wbijamy jajko, wlewamy mleko, oliwe i dobrze łączymy składniki ciasto ma być pradtycznie wodniste więc musicie dolać wody .
Smażymy na dobrze zagrzanej patelni  taflonowej (aby się nie przyklejeły).
Przygotujcie na talerzach osobno mąkę , bułkę tartą i w miseczce roztrzepcie jajka.
Wlewamy na patelnie olej aby  się nam zagrzał do smażenia , bierzemy krepę i na środek  nakładamy  1 dużą łyzkę farszu ,zawijamy w kopertę trzymając na złączach obtaczamy najpierw w mące, jajku i bułce tartej , kładziemy złączem do dołu  na rozgrzany olej  i smażymy po obu stronach .
SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy: