200 gr gorzkiej czekolady
200 gr śmietany kremówka
90 gr mleka
2 listki żelatyny
WYKONANIE;
Grzejemy mleko dodajemy żelatynę i dobrze mieszamy aż się rozpuści, mleko ma się nie zagotować.
Do dobrze zagrzanego mleka wrzucamy gorzką czekoladę i mieszamy aż się rozpuści i powstanie jednolita masa.
Śmietanę ubijamy aby się ubiła na lekko sztywną pianę i dodajemy do do masy czekoladowej, dokładnie łączymy w jedność i gotowy mus wylewamy w saleterki .
Wkładamy do lodówki na 2-3 godziny aby się ściełą dobrze i podajemy z bitą śmietaną, skruszonymi herbatnikami lub owocami.
200 gr śmietany kremówka
90 gr mleka
2 listki żelatyny
WYKONANIE;
Grzejemy mleko dodajemy żelatynę i dobrze mieszamy aż się rozpuści, mleko ma się nie zagotować.
Do dobrze zagrzanego mleka wrzucamy gorzką czekoladę i mieszamy aż się rozpuści i powstanie jednolita masa.
Śmietanę ubijamy aby się ubiła na lekko sztywną pianę i dodajemy do do masy czekoladowej, dokładnie łączymy w jedność i gotowy mus wylewamy w saleterki .
Wkładamy do lodówki na 2-3 godziny aby się ściełą dobrze i podajemy z bitą śmietaną, skruszonymi herbatnikami lub owocami.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz