1/2 kg malin
2 szkl cukru
1/2 litra czystego alkoholu ( spirytus)
Maliny zasypujemy cukrem w dużym słoju, przykrywamy ściereczką i pozostawiamy na 3 tygodnie w nasłonecznionym miejscu.
Maliny puszczą sok i przejdą fermentacje.
Po 3 tygodniach do słoja dolewamy alkohol,
Maliny zalane alkoholem pozostawiamy na 3 miesiące, po tym czasie przecedzamy i rozlewamy do butelek.
Taką nalewkę można zrobić z ; czereśni, wiśni, jerzyn i truskawek.
2 szkl cukru
1/2 litra czystego alkoholu ( spirytus)
Maliny zasypujemy cukrem w dużym słoju, przykrywamy ściereczką i pozostawiamy na 3 tygodnie w nasłonecznionym miejscu.
Maliny puszczą sok i przejdą fermentacje.
Po 3 tygodniach do słoja dolewamy alkohol,
Maliny zalane alkoholem pozostawiamy na 3 miesiące, po tym czasie przecedzamy i rozlewamy do butelek.
Taką nalewkę można zrobić z ; czereśni, wiśni, jerzyn i truskawek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz