1 kg filetów rybnych bez ości
1 czerska bułeczka namoczona w wodzie lub mleku
1 jajko
1 ząbek czosnku
1 cebula
sól, pieprz
tarta bułka do obtaczania
olej do smażenia
WYKONANIE;
Filety rybne, cebulę i wyciśniętą bułkę to wszystko razem zemleć przez maszynkę.
Do zmielonych składników dodajemy jajko przyprawiamy do smaku i wszystko dobrze łączymy ze sobą.
Gdy ciasto jest zbyt wodniste dosypujemy tartą bułkę.
Robimy małe kotleciki, optaczamy w bułce i smażymy na rozgrzanym oleju po obu stronach na złoty kolor .
Kotleciki podajemy z ziemniakami, ryżem i surówką.
1 czerska bułeczka namoczona w wodzie lub mleku
1 jajko
1 ząbek czosnku
1 cebula
sól, pieprz
tarta bułka do obtaczania
olej do smażenia
WYKONANIE;
Filety rybne, cebulę i wyciśniętą bułkę to wszystko razem zemleć przez maszynkę.
Do zmielonych składników dodajemy jajko przyprawiamy do smaku i wszystko dobrze łączymy ze sobą.
Gdy ciasto jest zbyt wodniste dosypujemy tartą bułkę.
Robimy małe kotleciki, optaczamy w bułce i smażymy na rozgrzanym oleju po obu stronach na złoty kolor .
Kotleciki podajemy z ziemniakami, ryżem i surówką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz