CIASTO;
4 jajka
1 szkl mąki
1 szkl wody
1/2 kostki margaryny
KREM;
1 kostka margaryny
1 budyń waniliowy
1 1/2 szkl mleka
1 szkl cukru
WYKONANIE CIASTA;
Gotujemy wodęz margaryną, mąką i dobrze rozcieramy aby zrobiła się jednolita masa
Następnie ostudzić i dodać jajka, dobrze połączyć.
Ciasto wlewamy na jedną dużą blaszkę lub dwie blaszki małe wysmarowane lekko tłuszczem.
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni i wkładamy ciasto na 30 minut.
Na cieście powstaną pagórki karpatki.
Ciasto należy ostudzić i przełożyć kremem.
WYKONANIE KREMU;
Gotujemy budyńi i studzimy.
Go ostudzonego budyniu dodajemy margarynę, cukier i miksujemy na jednolitą masę.
Gotową masą przekładamy upieczone ciasto.
Karpatkę posypujemy cukrem pudrem.
4 jajka
1 szkl mąki
1 szkl wody
1/2 kostki margaryny
KREM;
1 kostka margaryny
1 budyń waniliowy
1 1/2 szkl mleka
1 szkl cukru
WYKONANIE CIASTA;
Gotujemy wodęz margaryną, mąką i dobrze rozcieramy aby zrobiła się jednolita masa
Następnie ostudzić i dodać jajka, dobrze połączyć.
Ciasto wlewamy na jedną dużą blaszkę lub dwie blaszki małe wysmarowane lekko tłuszczem.
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni i wkładamy ciasto na 30 minut.
Na cieście powstaną pagórki karpatki.
Ciasto należy ostudzić i przełożyć kremem.
WYKONANIE KREMU;
Gotujemy budyńi i studzimy.
Go ostudzonego budyniu dodajemy margarynę, cukier i miksujemy na jednolitą masę.
Gotową masą przekładamy upieczone ciasto.
Karpatkę posypujemy cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz