4 cebule
1 szkl oliwy z oliwek
1 1/2 łyżki koncentratu pomidorowego
1/2 pęczka natki pietruszki
1 łyżeczka ostrej papryki
2 pętka zwykłej kiełbasy lub kilka plajsterków boczku
WYKONANIE;
Przepłuczcie dobrze i wstawiamy aby się ugotowała, przecedzamy.
Gotową cebulę, fasolę wrzucamy na troszkę głębszą blaszkę i dokładnie mieszamy.
Rozrabiamy koncentrat pomidorowy z 2 szkl wody i polewamy fasolę, solimy wsypujemy paprykę, pieprz oraz kroimy w drobną kostkę lub cienkie plajsterki kiełbasę i natkę pietruszki siekamy drobno.
Wszystko dobrze wymieszać z fasolą i wkładamy do piekarnika na mniej więcej 45-50 minut w 180 stopni.
Z fasoli powinna wyparować praktycznie wszystka woda, aby powstał sos i fasola nie była sucha.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz