1 szkl syropu owocowego
1 1/2 szkl wody
3 łyżki maki ziemniaczanej
WYKONANIE;
Syrop wlewamy do małago garnka oraz szklankę wody i pozostawiamy do zagotowania.
W tym czasie rozrabiamy mąkę ziemniaczaną z 1/2 szklanka wody i wlewamy na gotujący się syrop, i cały czas mieszamy aż zgęstnieje.
Kisiel podawać można na zimno i na ciepło z bitą śmietaną, owocami lub posypany cukrem.
1 1/2 szkl wody
3 łyżki maki ziemniaczanej
WYKONANIE;
Syrop wlewamy do małago garnka oraz szklankę wody i pozostawiamy do zagotowania.
W tym czasie rozrabiamy mąkę ziemniaczaną z 1/2 szklanka wody i wlewamy na gotujący się syrop, i cały czas mieszamy aż zgęstnieje.
Kisiel podawać można na zimno i na ciepło z bitą śmietaną, owocami lub posypany cukrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz