1/2 zielonego groszku mrożonki2-3 średnie ziemniaki
pęczek kopru natki
1 średnia cebula
1/2 szklanki oliwy
sól, pieprz
1 kostka rosołowa
1-2 średnie marchewki
WYKONANIE;
Poduszamy na oliwie cebulke drobno posiekano najlepiej odrazu w garnku, dodajemy sól, pierz, kostke rosołową i dodajemy po mału reszte składników czyli wsypujemy groszek, ziemniaki pokrojone w dosyć dużo kostkę i marchewkę też kroimy w kostkę orza natkę pietruszki,
Zalewamy letnią wodą i zostawiamy aż się zagotuje i wszystko będzie miękie, pozostawiamt tyle na ogniu aż wypije więkrzo połowe wody i zrobi się sam przez siebie sos doprawmy do smaku solą pieprzem i gotowe.
Można podawać z fetą.
Tak samo do środka można dodać mięso np; z kurczaka tylko najpierw z cebulką poddusić mięso a pózniej dodajemy reszte składników i to samo pozostawiamy aż wypije wodę i zrobi się sos ...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz