600 gr jogurtu naturalnego (3 jogurty po 200 gr)
5 jajek
300 gr fety skruszonej
1 kostka masła lub margaryny rozpuszczonej (letniej)
300 gr kefalograwiera starta (ser lekko słony )
1 1/2 szkl maki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżka diozmo suchego lub natki drobno posiekanej
pieprz
WYKONANIE;
Do miski wbijamy jajka i miksujemy mikserem ręcznym kilka minut.
Dodajemy jogurt, fetę, kefalograwierę, pieprz (tyle aby było lekko pikantne), diozmo, masło rozpuszczone i miksujemy na jednolita masę.
Do masy wsypujemy pomału mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia i ponownie miksujemy aby powstała masa jak na ciasto.
Gotowa masę wylewamy do blaszki lekko wysmarowanej tłuszczem.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika w 180 stopniach i pieczemy około 40-50 minut aż lekko podrośnie i nabierze złotego koloru.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz