300 gr fety skruszyć
1 1/2 szkl mleka
6 jajek
6 łyżek oliwy z oliwek
płaty ciasta na pity lub ciasto francuskie
sól, pieprz
WYKONANIE;
Robimy najpierw farsz ; do miski wlewamy mleko, fetę, jajka, pieprz i szczypla soli i dokładnie wyrabiamy wszystko razem.
Smarujemy blaszkę lekko oliwą i kładziemy dwa płaty ciasta, które lekko smarujemy oliwą.
Na płaty ciasta kładziemy troszkę farszu i równomiernie rozprowadzamy i spowrotem kładziemy dwa płaty ciasta które lekko smarujemy oliwą.
Robimy to samo wykładamy wszystki farsz równomiernie rozprowadzamy i kładziemy pozostałe płaty ciasta.
Gotową pitę po wierzchu smarujemy oliwa i kroimy na porcje ale nie koniecznie.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika w 180 stopniach na około 45 minut.
Pieczemy na złoty kolor w zależności od piekarnika.
1 1/2 szkl mleka
6 jajek
6 łyżek oliwy z oliwek
płaty ciasta na pity lub ciasto francuskie
sól, pieprz
WYKONANIE;
Robimy najpierw farsz ; do miski wlewamy mleko, fetę, jajka, pieprz i szczypla soli i dokładnie wyrabiamy wszystko razem.
Smarujemy blaszkę lekko oliwą i kładziemy dwa płaty ciasta, które lekko smarujemy oliwą.
Na płaty ciasta kładziemy troszkę farszu i równomiernie rozprowadzamy i spowrotem kładziemy dwa płaty ciasta które lekko smarujemy oliwą.
Robimy to samo wykładamy wszystki farsz równomiernie rozprowadzamy i kładziemy pozostałe płaty ciasta.
Gotową pitę po wierzchu smarujemy oliwa i kroimy na porcje ale nie koniecznie.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika w 180 stopniach na około 45 minut.
Pieczemy na złoty kolor w zależności od piekarnika.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz