1 kg schabu wieprzowego bez kości1 paczka ciasta francuskiego
30 dg żółtego sera w plajstrach
20 dg szpinaku mrożonego
3 ząbki czosnku
2 łyżki śmietany
pół kostki masła
1 żółtko
oliwa, sól, pieprzWYKONANIE;
Schab naciąć w zdłuż nie rościnając do konca.Rozłożyć i solimy, pieprzymy i posypujemy rozdrobnionym czosnkiem.
Na rozgrzanej oliwie dusimy szpinak ze śmietaną.
Gotowy szpinak rozkładamy na mięso, a na szpinak kładziemy plajstry żółtego sera.
Schab zwijamy w roladę (rulon) i spinamy wykałaczkami.
Rozmrożone ciasto francuskie rozkładamy i na ciasto nakładamy schab i zwijamy dosyć mocno usówając wykałaczki.
Blaszkę smarujemy oliwą i wkładamy schab.
Żółtko mieszamy ze śmietaną i smarujemy roladę.
Wstawiamy do piekarnika na 200 stopni i pieczemy 40-45 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz