1 1/2 mięsa wieprzowego
1 kg selera grubego (łodygi)
2 cebule
1/2 szkl oliwy z oliwek
1 jajko
1 cytryna
sól, pieprz
WYKONANIE;
Myjemy dokładnie mięso i kroimy na średniej wielkości kawałki
Do garnka wlewamy oliwę i drobno posiekaną cebulę , podsmażamy lekko i dodajemy pokrojone mięso w kawałki które za równo podsmażmy na lekko złoty kolor.
Jeśli mięso jest gotowe wlewamy 2 szklanki wody i gotujemy na małym ogniu.
Za nim podgotuje się mięso myjemy dokładnie selera i kroimy grube łodygi selera razem z liśćmi na kilka części
Do podgotowanego mięsa wkładamy pokrojony seler, sól, pieprz i gotujemy na małym ogniu, aż wszystko będzie ugotowane.
Nasze danie nie jest wodniste jak zupa więc musicie gotować aż odparuje połowę wody , lekko mieszajcie.
Jeśli wszystko jest już gotowe odstawiamy z ognia i robimy awgolemono ; do miseczki wbijamy jajko i roztrzepujemy, dodajemy sok z cytryny i po mału wlewamy 1 szklankę wywaru z zupy ale cały czas mieszajcie aby się nie ścieło , mamy już w miseczce gotowe awgolemono i zalewamy mięso po mału mieszajac
Po wlaniu awgolemono stawiamy garnek z mięsem na ogień aby się zagotowało, na 2 minuty, odstawiamy garnek z ognia .
Danie jest gotowe do podania na stół .
1 kg selera grubego (łodygi)
2 cebule
1/2 szkl oliwy z oliwek
1 jajko
1 cytryna
sól, pieprz
WYKONANIE;
Myjemy dokładnie mięso i kroimy na średniej wielkości kawałki
Do garnka wlewamy oliwę i drobno posiekaną cebulę , podsmażamy lekko i dodajemy pokrojone mięso w kawałki które za równo podsmażmy na lekko złoty kolor.
Jeśli mięso jest gotowe wlewamy 2 szklanki wody i gotujemy na małym ogniu.
Za nim podgotuje się mięso myjemy dokładnie selera i kroimy grube łodygi selera razem z liśćmi na kilka części
Do podgotowanego mięsa wkładamy pokrojony seler, sól, pieprz i gotujemy na małym ogniu, aż wszystko będzie ugotowane.
Nasze danie nie jest wodniste jak zupa więc musicie gotować aż odparuje połowę wody , lekko mieszajcie.
Jeśli wszystko jest już gotowe odstawiamy z ognia i robimy awgolemono ; do miseczki wbijamy jajko i roztrzepujemy, dodajemy sok z cytryny i po mału wlewamy 1 szklankę wywaru z zupy ale cały czas mieszajcie aby się nie ścieło , mamy już w miseczce gotowe awgolemono i zalewamy mięso po mału mieszajac
Po wlaniu awgolemono stawiamy garnek z mięsem na ogień aby się zagotowało, na 2 minuty, odstawiamy garnek z ognia .
Danie jest gotowe do podania na stół .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz