Działa dobrze na trawienie, a syrop przyrządzony z jego kwiatów jest wzmacniający.
PRZEPIS NA SYROP;
200 kwiatków rozłożyć na papierze w celu usunięcia robaczków.
Kwiatki zalać 1 litrem wody i zagotować, po ostudzeniu dokładnie przecedzić, dodać pół kila cukru i 2 łyżki soku z cytryny.
Gotować bez przykrycia żeby odparować wodę.
Musi powstać syrop, taki syrop można zapasteryzować w słoikach.
Syrop jest doskonałym dodatkiem do smarowania chleba z masłem, do słodzenia herbaty lub do sporządzenia napoju orzeżwiającego.
PRZEPIS NA SYROP;
200 kwiatków rozłożyć na papierze w celu usunięcia robaczków.
Kwiatki zalać 1 litrem wody i zagotować, po ostudzeniu dokładnie przecedzić, dodać pół kila cukru i 2 łyżki soku z cytryny.
Gotować bez przykrycia żeby odparować wodę.
Musi powstać syrop, taki syrop można zapasteryzować w słoikach.
Syrop jest doskonałym dodatkiem do smarowania chleba z masłem, do słodzenia herbaty lub do sporządzenia napoju orzeżwiającego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz