6 jajek
1 szkl cukru
1/2 szkl oleju
mniej niż 1/2 szkl gorącej wody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 1/2 szkl maki
wiórki kokosowe
WYKONANIE;
Trzepiemy białka na prawie sztywną pianę, dodajemy cukier i stopniowo żółtka wlewamy olej, wodę i cały czas trzepiemy ciasto .
Następnie dosypujemy mąkę i proszek do pieczenia.
Ciasto jest gotowe do wylania na posmarowaną formę Pieczemy 40 minut w 180 stopniach.
Powstanie zwykły biszkopt, który po ostudzeniu i wyjęciu z formy kroimy w zdłuż a potem w małe kostki.
POLEWA Z CZEKOLADY;
1 1/2 kostki margaryny
2 łyżki kakao
1/2 szkl cukru
1/2 szkl wody.
Rospuszczamy margarynę i dodajemy cukier, kakao i wodę to wszystko gotujemy mieszamy cały czas.
Tak powstanie nasza polewa w której namoczymy kostki biszkopta a po namoczeniu w polewie optaczamy w wiórkach kokosowych.
1 szkl cukru
1/2 szkl oleju
mniej niż 1/2 szkl gorącej wody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 1/2 szkl maki
wiórki kokosowe
WYKONANIE;
Trzepiemy białka na prawie sztywną pianę, dodajemy cukier i stopniowo żółtka wlewamy olej, wodę i cały czas trzepiemy ciasto .
Następnie dosypujemy mąkę i proszek do pieczenia.
Ciasto jest gotowe do wylania na posmarowaną formę Pieczemy 40 minut w 180 stopniach.
Powstanie zwykły biszkopt, który po ostudzeniu i wyjęciu z formy kroimy w zdłuż a potem w małe kostki.
POLEWA Z CZEKOLADY;
1 1/2 kostki margaryny
2 łyżki kakao
1/2 szkl cukru
1/2 szkl wody.
Rospuszczamy margarynę i dodajemy cukier, kakao i wodę to wszystko gotujemy mieszamy cały czas.
Tak powstanie nasza polewa w której namoczymy kostki biszkopta a po namoczeniu w polewie optaczamy w wiórkach kokosowych.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz