Wyszukiwarka

FASOLKA Z ZIEMNIAKAMI (FASOLAKIA LADERA)

1 kg świeżej fasolki lub mrożonej
3 świeże cebulki ze szczypiorkiem lub 1 cebula sucha
pęczek koperku
1/2 szkl oliwy z oliwek
1 łyżka koncentratu pomidorowego
sól, pieprz
1 kostka rosołowa
2-3 średniej wielkości ziemniaki
2 marchewki
WYKONANIE;
Do garnka wlewamy oliwę i drobno kroimy świeza cebulkę podsmażamy lekko , wkładamy świeża fasolkę, kostkę rosołowa, sól, pieprz i drobno posiekana natkę pietruszki,  marchewkę,  ziemniaki pokrojone w gruba kostkę i 2 szkl wody.
Gotuje aż wszystko będzie miękie  wtedy rozrabiamy koncentrat pomidorowy lekko z woda i wlewamy do fasolki , wostawiamy aby się zagęścił sos i gotowe.
Dodatkiem do fasolki jest feta.

Brak komentarzy: